painting verkocht drawing paint download portfolio

Het Mysterie

"Het Mysterie van de Dromende Doge"


Een groeiend netwerk van schilderijen en verhalen..  Een samenvatting in XII stappen:I. Het Mysterie is een geheel van tekeningen, schilderijen, kortverhalen en een boek.


-


II. De reeks bestaat uit 81 schilderijen: diverse personages en locaties, gesitueerd in de wereld van geheimen, genootschappen, intriges, komplotten, spionnen en verraders.


-


III. Elk personage in de reeks is een schakel in een netwerk. Elk personage heeft een klein (drie connecties) tot groot netwerk (éénentwintig connecties!). Alle netwerken van alle personages en locaties vormen het geheel van Het Mysterie [cfr. De grote tekening centraal].


-


IV. Het globale netwerk is gebaseerd op een ei-vorm, de oervorm van alle leven. Binnen de ei-vorm zit een numerologische dynamiek die het leven erbinnen start en in stand houdt [cfr. De schema's]


-


V. De wereld van Het Mysterie speelt zich af op zes grote locaties: 'De Zwanebeke', 'De Provence', 'De Nevellanden', 'Venetië', 'Terra Incognita' en 'De Leegte'.


-


VI. Binnen die zes grote locaties bevinden zich 60 personages en 15 locaties [cfr. Lijst van personages & locaties]


-


VII. Centraal staat De Dromende Doge, daarrond bevinden zich figuren zoals de Intrigant, de Alchemist, de Schaduw, de Rode Spionne, Medusa, .. en locaties zoals de Geheime Gang, de Zwevende Vesting, de Binnenwegel, ..


-


VIII. Elk werk begint met de schets - de tekening.


Daarop worden de schilderijen gebaseerd, op een formaat tussen 18x24cm en 70x100cm.


-


IX. Elk schilderij is voorzien van een karakterbeschrijving met daarop de naam van het personage, leeftijd en status, een beschrijvende quote en het persoonlijke netwerk [cfr. pancartes].


-


X. Wie een schilderij uit de reeks koopt, mag willekeurig een uniek voor- en achtervoegsel kiezen. Zo werd bv. het schilderij 'De Onheilsprofeet' compleet als 'De Verliefde Onheilsprofeet van het Meershof'. Ook mag je je als koper na enige tijd aan een bijhorend kortverhaal over het personage of locatie verwachten.


-


XI. Wanneer de reeks compleet geschilderd en verkocht is, volgt het boek;


de kortverhalen worden gebald gebundeld en met tekeningen, schilderijen en divers beeldmateriaal in een boek uitgebracht. Dan kan Het Mysterie van De Dromende Doge opgelost worden.


-


XII. Wil je meespelen in Het Mysterie?


180,- (=12x€15,-)


Maandelijks een tekening op A5-formaat, een schilderij 24x30cm met kortverhaal, het boek A5 softcover


300,- (=12x€25)


Maandelijks een tekening op A4-formaat, een schilderij 40x60cm met kortverhaal, het boek A4 softcover


600,- (=12x50)


Maandelijks een tekening op A3-formaat, een schilderij 60x90cm met kortverhaal, het boek A4 hardcover


 


De 'Spitsvondige' Meesterspion 'van het Westen', momenteel in Brugge: 


De 'Verliefde' Onheilsprofeet 'van het Meershof', momenteel in RuddervoordeDe 'Gulle' Bannelinge 'op Avontuur!', momenteel in Burton, UK (jawel!)De MajoorDe 'Onvestaanbare' Maskers 'Met de Brief van de Detective':De Korstmostrol:De Geheime Gang:De Charlatang:De Geheimzinnigaard:het Terra Incognita' (verkocht):